Logon
adresgegevens
  Wagging Tails voor flatcoated retrievers        
    Naar de homepage van Wagging Tails   Puppies van Wagging Tails
    Flatcoat retrievers (ras)   Werk
    Nieuws van Wagging Tails   Bibliotheek
    Onze honden   Contact&links
         

Nieuws van Wagging Tails


Zaterdag 16 juli 2022.

 De pups zijn nu 7 weken en zijn gechipt, DNA is afgenomen, de DA heeft hen veterinair onderzocht en de 6-weken vaccinatie gegeven. Zij zijn voor de laatste maal ontwormd en alleen de puptest, die morgen plaats gaat vinden rest nog voor het vertrek de volgende week.

Deze weken zijn gewoon omgevlogen, met deze actieve en leuke mini flatcoats.

 

 

 Woensdag 8 juni 2022. Het regent hier weer pijpenstelen. Niet handig z'n kleddernatte mammie in de kist.

Vanavond zijn alle dames ontwormd. De grote honden met milbemax en de mammie met stronghold. Morgenochtend krijgen de puppies hun 1e ontworming met de Banminth pasta. En er zijn al 2 grote jongens van dik over 1 kilo bij.

Wordt vervolgd............

 

 In de nacht van 28/29 mei 2022 zijn de pups van Wagging Tails The Fairway Wood (Sweet) en Besutyfields Loch Lomond (Fly) geboren.

Het achttal gedijt prima. Wordt vervolgd............

 

 Rond 31 mei 2022 hopen wij pups te verwelkomen van de mama C.I.E. Wagging Tails The Fairway Wood aka Sweet Haar a.s. echtgenoot woont in België en heet Ch. Lux. Beautyfields Loch Lomond aka Fly.

De gezondheidsuitslagen zijn te vinden via  www.dutchdogdata.nl 

Het wordt het 2e nestje van onze Sweet. En de pups zullen allen zwart van kleur zijn.

Op 22 april 2022 is er een echo gemaakt in de dierenkliniek Den Heuvel te Best. En jawel, er komt een nest aan!

 

 

Beautyfields Loch Lomond
 

Wagging Tails The Fairway Wood


Donderdag 8 oktober 2020.

Alle puppies van Almanza Prada Jubilation x Wagging Tails The Fairway Wood hebben het nest verlaten en zijn naar hun nieuwe "huizen" vertrokken.

Wij wensen jullie allen veel geluk en plezier met jullie nieuwe aanwinst.

 

 10 september 2020. De pups naderen de 3 kilootjes. Eten 3x per dag hun Starter en moeders komt natuurlijk ook voorbij.

Zij zijn inmiddels de kist uit gestapt en worden zo af en toe ook wat luider.

 

 Donderdag 27 augustus 2020. De pups zijn nu 2 weken oud en een aantal heeft het kilootje al overschreden. Zij zijn deze week omtwormd en kregen hun 2e manicure. Enkele zijn bezig de oogjes te openen, maar drinken bij de mammie en dan direct weer in diepe slaap vallen is aan de orde van de dag.

 

 

 Woensdag 19 augustus 2020. Het clubje is nu 1 week oud. Drinken en slapen. Soms een protest nota. Sweet hupt niet snel genoeg de kist in, naar hun mening. Allemaal komen zij prima aan en morgen staat hun 1e manicure op stapel.

 

 Op donderdag 13 augustus 2020 is het nest van onze Sweet aka Wagging Tails The Fairway Wood geboren.

Door de aanhoudende hitte was een en ander wat heftig te noemen. Wij hopen nu op wat koelere dagen en een mooie tijd met de babies.

Alle asp. puppy mensen raad ik aan het boekje "Puppy cursus, in 7 stappen naar een ideale pup" aan. ISBNnr 905920299-b. Auteur Gwen Bailey. Positieve aanpak en training op originele wijze.

 

 

 Juli 2020. Onlangs is in de dierenkliniek van den Heuvel in Best de echo gemaakt van onze Wagging Tails The Fairway Wood aka Sweet. En ja hoor, positief nieuws. Onze Sweet wordt mammie van ..... zwarte flatcoated retriever puppies.

 

 Juni 2020.

Wij hebben fokplannen met onze C.I.E. Wagging Tails The Fairway Wood aka Sweet.

De a.s. echtgenoot is afkomstig uit Zweden en heet Almanza Prada Jubilation aka Dean. Beide toekomstige ouders zijn health tested. D.w.z. HD(=Heupdyplasie) A, PL (=Patella Luxatie) vrij en oogonderzoek/inclusief goniodysplasie (voorlopig) vrij.

Op zondag 14 juni 2020 is onze Wagging Tails The Fairway Wood gedekt door Almanza Prada Jubilation en verwachten wij  een nest zwarte flatcoated retriever puppies halverwege de maand augustus 2020!

 

 

 

Wagging Tails The Fairway Wood
 

Almanza Prada Jubilation


 

  

 Eind september 2018. De puppies van het nest van 29 juli 2018 van onze Wagging Tails Wildcard naderen de leeftijd van 8 weken en het wordt tijd om uit te vliegen.

Het was toch weer een byzonder nest met extreme temperaturen en ook nu eind september nog zomers warm.

De puppietest is  prima verlopen en alle heren plus de ene dame hebben zoals op het fotootje te zien is hun beste pootje voorgezet.

Wens de toekomstige eigenaren alle goeds toe en heel veel geluk en plezier met hun pup.

 

 Vrijdag 31 augustus 2018. Met zijn allen aan de lunch. Nu de gewichten lopen aardig op. Nu wegen de mannen tussen ruim 3 kilo tot zelfs 4 kilo. Het kleine dametje volgt gepast en is bijna 3 kilo.

Mama Dimples wipt nog af en toe binnen en dat wordt zeer op prijs gesteld.

De speeltjes worden dankbaar aanvaard. Hartelijk dank daavoor. Hoewel Dimples vindt, dat zij daar de eerste rechten op heeft.

De agenda is als volgt: vrijdag 7 september a.s. komt de chipper dame Tessa chippen en DNA afnemen. Na het weekend gaan zij naar de dierenkliniek in Best voor vaccinatie en controle. Op 15 september komen de 2 dames van de Flatcoated Retriever Club de puppietest afnemen. Is altijd weer spannend.......

 

 

 

 

 Zondag 26 augustus 2018. De puppies zijn nu 4 weken oud. En de gewichten varieren tussen de 2 en een kwart / 3 kilo.

Zij zijn wederom ontwormd en dat was ditmaal no problem.

En de brokjes Starter worden nu goed geweekt verorberd. De blender kan de deur uit.  Net als het vorige weekend stond dit in het teken van puppie bezoek. Vele leuke speeltjes vonden hun weg naar de werpkist, waar de pups nog graag in slapen. Heel veel dank lieve mensen. Maar de Limburgse vlaai was natuurlijk de klapper. Zou 5 dagen goed blijven.  Nou dat is helaas niet gelukt hoor.

Ook een frappante temperatuursdaling is ingezet. Forget the tropics.

Hopelijk worden zij rond de 5 weken gechipped door een medewerker van de Raad van Beheer.

Met ongeveer 6 weken worden de pups gevaccineerd in de kliniek in Best en met 7 weken gaat de pup test plaatsvinden.

 

 

 

 

 Zondag 12 augustus 2018. Tijd voor een update. De puppies zijn nu 2 weken en oud en behoorlijk gegroeid. De zwaarste reu weegt ruim 1500 gram en de 2 kleintjes naderen het kilo. Wij hebben een 2e manicure achter de rug en gisteren zijn de 8 heren en de ene dame ontwormd. Werd niet echt als prettig ervaren, maar het is een must.

Vandaag was wederom een warme dag met 28C, maar natuurlijk niet te vergelijken met de hitte van de afgelopen periode.

In de loop van de volgende week gaan wij eens proberen of de mannetjes en die ene dame van een schoteltje hun "Starter"willen verorberen. Wij gaan het zien.......... Wordt vervolgd.

 

 

 En daar zijn zij dan de pups van Gloi Dubh Deveron at Riverglide & onze Wagging Tails Wildcard.

Geboren op zondag 29 juli 2018. En het zijn er................... 9 puppies. 8 reutjes en 1 teefje. Mams en kids doen het in deze tropical temperatures prima.

 

 Maandag 23 juni 2018 even een update mbt de a.s. mama. Zij is bol en rond. Nog 1 week te gaan.

De laatste loodjes zijn in gegaan................... het gezegde is:  eten voor 10. Nu dat moeten wij afwachten.

 

 

 

 

 Op 29 mei 2018 naar Skegness in de UK voor het huwelijk tussen onze Wagging Tails Wildcard x Gloi Dubh Deveron at Riverglide.

Ook wat uitstapjes gemaakt en daar hoort een wandeling aan het strand natuurlijk bij.

OP DONDERDAG 21 JUNI 2018 IS DE ECHO GEMAAKT. EN JAWEL ONZE DIMPLES (WAGGING TAILS WILDCARD) KRIJGT BEGIN AUGUSTUS 2018 HAAR NEST!

 

Gloi Dubh Deveron at Riverglide & Wagging Tails Wildcard in Skegness UK mei 2018
 

Wagging Tails Wildcard op 30 mei 2018 in Sutton on Sea, UK


 

 PUPPIES worden eind juli /begin augustus 2018 verwacht!

De vader voor het zomer nest 2018 is de Engelse reu Gloi Dubh Deveron at Riverglide (Kauto). De moeder is onze Wagging Tails Wildcard (Dimples).

Voor wat betreft de gezondheid:

Beide ouders zijn HD-vrij, ogen voorlopig vrij en gonio vrij. De moeder is tevens PL vrij. (Het PL onderzoek wordt in de UK niet gedaan).

Kauto heeft in de UK 1 CC en Dimples is NJK '14, BJW '14, Ch. Lux. En heeft een C & B (jacht)diploma.

 

 

 

Gloi Dubh Deveron at Riverglide aka KAUTO
 

Wagging Tails Wildcard aka DIMPLES


 

  

 Zondag 12 februari 2017. Ben er door 1 van de puppie mensen op geattendeerd. Was vergeten de officiële namen van de puppies te vermelden. Dus  de namen van het nest van Broomsward Hugo Boss by Gemswin x Wagging Tails Wildcard Lux.Ch. geb 21 december 2016 zijn:

Wagging Tails Matchplay, Strokeplay en Fairplay voor de reutjes en

Wagging Tails The First Hole, The Second Hole, The Third Hole and The Fourth Hole voor de teefjes.

Dit markeert dan ook weer het einde van een voor mij drukke, maar fantastische periode.  Nogmaals wens een ieder heel veel plezier en geluk met de nieuwe aanwinst!

 

 Vrijdag 10 februari 2017. De afgelopen week was het druk, druk, druk. Nogmaals de laatste ontworming, de puptest, die prima is verlopen, zie hier een paar actie foto's. De tasjes zijn ingepakt en het vertrek is aangebroken. Afscheid nemen is moeilijk, maar ik weet dat jullie allemaal  heel goed voor de hondjes zullen zorgen en er waardige flatcoats van zullen maken.

Hartelijk dank voor alle goede gaven, ben daar erg blij mee! En hopelijk tot ziens allemaal op zondag 28 mei 2017:  de KCM te Lelystad.

Foto's gemaakt door Anita van ARISTA FOTOGRAFIE.

 

 Zondag 5 februari 2017. De afgelopen week zijn de pups geheel startklaar gemaakt voor het naderende vertrek naar hun nieuwe "huizen". Dus zijn zij gechipt, ontwormd, geënt en ingeschreven in de DATA BANK voor HONDEN.

Alleen gistermiddag regende het pijpestelen. Vandaag weer een prima dag voor af en toe het buitengebeuren.

Volgende week staat in het teken van de puppytest. Wij zijn benieuwd........................

 

 

 

 Woensdag 1 februari 2017. De stretcher weer tevoorschijn gehaald. Alle 7 er boven op.

Het weer doet goed mee en de pups kunnen meerdere malen per dag een half uur of soms iets langer naar buiten.

Afgelopen maandag kwam de leuke chipper "Kees" langs en gisteren zijn de dames en heren voor de 3e maal ontwormd. Morgen naar de DA in Best.

 

 Zondag 29 januari 2017. De pups gaan naar buiten. Duimen, dat het nu niet de hele tijd gaat regenen...................

 

 Vrijdag 27 januari 2017. Er is veel te vertellen. Volgende week wordt druk. Maandag worden de dames en heren gechipt  door een heel aardige meneer van de Raad van Beheer.  Dinsdag staat de 3e ontwormingskuur op het programma. Donderdag gaan wij met de auto een ritje maken naar de Dierenkliniek in Best waar DA Davina de prikjes gaat geven en hun gezondheid controleren. 

En ik heb vandaag van het (redelijk) goede weer gebruik gemaakt en de buitenren opgezet, waar zij tussen de middag even in zijn geweest. Het buitenleven gaan wij langzaam aan uitbreiden.............

 

 Vandaag dinsdag 24 januari 2017. Wederom bezoek uit het Westland. En wat een zak knuffels kwamen er weer mee. Dank jullie wel.

En 's-middags het puppie restaurant geintroduceerd, zo gaan wij de dames en heren leren uit een eigen bakje te eten. Lukt al heel aardig, maar aan het einde toch even bij de buurman proberen.

 

 

 Zondag 22 januari 2017. Wederom geweldig verwend met chocolaatjes van van Wely, de chocolaterie in Noordwijk. En een super knuffel voor de puppies, die per direct in gebruik is genomen. Dankjewel!!

 

 Zaterdag 21 januari 2017. Tussen de bezoeken door even een (p)update (Is een goede uitspraak van Robert).

Er wordt geconstateerd, dat er een duidelijke vooruitgang is te bespeuren. De blender kan de deur uit. De dames en heren eten gewoon de geweekte Starter brokjes.  De taartschaal, destijds door Marianne meegenomen, is in gebruik genomen. Ook is de uitloop wat vergroot. Er zijn nu ook wat speelmomentjes. De zusjes Marleen, Roxeanne, Nikki, en zus en natuurlijk Mammie Els werden direct besnufd en hup de scherpe tandjes uitgeprobeerd. Wordt vervolgd.......

 

 

Joke & Robert, hartelijk dank voor de bos bloemen!


Dinsdag 17 januari 2017. Vandaag weer gezellig bezoek gehad en weer verwend met prachtige bloem. Thx Nel!

Verder is er op dit moment nog niet veel actie in de tent. Eten en slapen.

 

 Maandag 16 januari 2017. De pups groeien geweldig. De zwaarste reu is bijna 3 kilo. Het afgelopen weekend veel bezoek gehad en hardstikke leuke cadeautjes voor de pups gekregen. De knuffels worden erg gewaardeerd. Thx a lot!

Willen jullie alvast wat literatuur mbt de opvoeding van de toekomstige pup, lees dan een van de boeken van Gwen Bailey. Te verkrijgen via www.mediaboekservice.nl .

 

 Donderdag 12 januari 2017. En toen was het moment daar. Wij gaan de kist uit stappen en dat zonder enige moeite. Verder zijn wij tandjes aan het krijgen. Kortom de ontwikkeling gaat razend snel.

 

 De puppies zijn nu 3 weken oud. Moeders zorgt er nog steeds 24/7 voor. En wij zijn met de 2e maaltijd gestart om haar zo langzamerhand wat te ontlasten. Slapen gaat nog steeds in vreemde houdingen. Maar schijnbaar is met het hoofdje omhoog heel prettig. De gewichten gaan vlot omhoog. De heren allemaal rond de 2 kilo en de dames varieren van 1.6 tot 1.8 kilo.

 

 Zaterdag 7 januari 2017. Eerst maar eens wat speeltjes geintroduceerd. Er wordt aan gesnifd. En de eerste maaltijd is uitgeserveerd. Het pannetje is niet te zien. De dames en heren liggen er gewoon in. Gelukkig komt moeders het geheel van top tot teen poetsen. Aan de tafelmanieren gaat gewerkt worden......

 

 

 Woensdag 4 januari 2017. De gewichten gaan gestaag omhoog. Twee reutjes nu al ruim anderhalve kilo. De puppies proberen op hun beentjes te gaan staan. Maar dat gaat nog met vallen en opstaan.

De datum voor de puppie test staat vast. Dat wordt dinsdag 7 februari 2017.

 

 Maandag 2 januari 2017. Geen monday blues. En alle oogjes zijn nu open.

 

 Zondag 1 januari 2017. Jawel er zijn een paar oogjes open gegaan en de pups maken wat meer lawaai. Hele kleine blafjes en brom geluiden. Verder drinken en dan weer in slaap vallen.

 

 Vrijdag 30 december 2016. Vandaag kregen de pups een manicure. Tig aantal nageltjes geknipt. Dat werd niet erg gewaardeerd. De oogjes zijn nog steeds gesloten. Ben toch benieuwd, wanneer het moment daar zal zijn.

 

 Donderdag 29 december 2016. De dames en heren hebben bijna allemaal hun geboorte bericht verdubbeld. Dimples gaat er nu maar eens bij zitten. Dat is een stuk minder warm voor haar. Wordt vevolgd.......

PS: 2 heren hebben dat 1e kilootje aan gewicht al gehaald.

 

 Dinsdag 27 december 2016. De puppies groeien geweldig. De dikste nu al 835 gram. Het poetsen etc.. gaat onverminderd voort.

 

 1e Kerstdag 2016. Moeders heeft er maar druk mee. En wij ook. Het groeit voor de ogen. Als er eentje ook maar een piepje, nou het zijn al flinke piepjes, geeft is zij er als de kippen bij.

 

 Vrijdag 23 december 2016. Mamma WT Wildcard heeft het verzorgen van haar kids al helemaal onder de knie. En deze slapen in de meest wonderlijke houdingen. Heerlijk om te zien. De gewichten gaan al snel omhoog. Gisteren waren 4 pups de grens van 1 pond al gepasseerd. Wordt vervolgd...........

 

 Vandaag 21 december 2016 is het nest zwarte flatcoated retriever pups geboren. Het zijn 3 reutjes en 4 teefjes.  Onze Wagging Tails Wildcard aka Dimples is een trotse moeder en zorgt 24/7 voor haar babies.

 

 

  Begin december 2016.

Onze drachtige dame Wagging Tails Wildcard is klaar voor de Kerst. Wij wachten in spanning af wat de kerstman mee gaat brengen?

 

 Dinsdag 22 november 2016. Onze Wagging Tails Wildcard geniet van het Engelermeer. Nu niet open voor de badgasten, maar voor de hondjes.

 

 Wij verwachten rond Kerstmis 2016 zwarte flatcoated retriever puppies.

De combinatie bestaat uit de Engelsman Broomsward Hugo Boss by Gemswin (Hugo) x Wagging Tails Wildcard (Dimples) Lux.Ch.

Natuurlijk zijn beide ouders op HD (=heupen) en ogen onderzocht. En de a.s. mama is Pl-vrij. Ook zijn beide ouders DNA getest.

Hugo heeft in de UK verschillende CC's behaald en Dimples is behalve LuxCh. ook nog Ned. JK, Belg JK en BeneLux JW.
En heeft een C en B jachtdiploma.

 

 

 

Broomsward Hugo Boss by Gemswin
 

Lux.Ch. Wagging Tails Wildcard


 

  

                                                                                                                                                                                                            

 

 Donderdag 21 januari 2016. Nog wat foto's van de pup test van de Wagging Tails van 12 januari 2016. Een en al actie en veel plezier.

 

 Zaterdag 16 januari 2016. Maar nee hoor nog geen definitief vertrek dus. Want ik werd weer overladen met bloemen en lekkere dingen voor de hondjes en ons zelf. Dankjulliewel! Er blijft gelukkig 1 teefje in huize Rathenau waar wij enorm veel fun mee gaan beleven. Nu al vol energie en met klim kwaliteiten.

Uit Ierland kreeg ik deze spreuk cadeau. Lijkt mij een hele goede om dit nest geboren op 20 november 2015 af te sluiten.

De foto's van de puptest van 12 januari zijn nog in de handen van Danielle zie www.daniellehagensfotografie.nl Deze volgen nog.

 

 

 Vrijdag 15 januari 2016. De pups zijn nu 8 weken oud. Het vertrek is aangebroken. Pupje roze geeft iedereen een grote lik. En wij wensen jullie heel veel plezier toe met de nieuwe aanwinst.

 

 

 Donderdag 14 januari 2016. Wat verlaat een kort verslag van de afgelopen dagen en speciaal dinsdag 12 januari de dag van de puppy test. Er kwam een hele delegatie van de FRC te weten Eva, Geer en Truus. Voor Truus was dit na 25 jaar echt de laatste keer als pup tester van de Club. Merci mille fois Truus!

De pups hadden veel plezier in de naburige tuin en struinden op het grasveld door de eerste sneeuwklokjes en diverse molshopen.Werklust, trainbaarheid, stabiliteit en zelfvertrouwen waren duidelijk aawezig. En zeer mensgericht.

Hartelijk dank Maijke voor de hulp bij de catering werkzaamheden. En Danielle voor het maken van de foto's. Kijk even op haar nieuwe website www.daniellehagensfotografie.nl

Weer werd ik totaal verwend met rozen, anjers en een heelijke tractatie. Hardstikke bedankt.

 

 

 

 Maandag 11 januari 2016. Vandaag verheugen wij ons op de grote dag. Morgen gaat de puptest plaatsvinden. Helaas is niet het beste weer voorspeld. Dat mag de pret niet drukken.Wij gaan er een hele plezierige dag van maken.

De gewichten van de dames en heren liegen er niet om. Gemiddeld 5 kilo plus en zelfs boven de 6 kilo.

 

 Zondag 10 januari 2016. Wij heben weer iets nieuws geintroduceerd. De ballenbak. En hup direct erin en met die bal er weer uit.

 

 Vrijdag 8 januari 2016. Vandaag maakten wij gebruik van deze heerlijke zonnige dag. Tussen de middag 1 uur buiten spelen. Daar hoort natuurlijk tuinieren ook bij........

 

 

 Woensdag 6 januari 2016. En weer zijn wij verwend met lekkernijen van het eiland Terschelling. Ook de hondjes met heerlijke kauwstaven. Was echt niet nodig. Hardstikke bedankt.

En nu wat huiswerk, want het gaat niet zo heel lang meer duren voordat de pup bij jullie in huis komt. Lees een van de in het Nederlands vertaalde boeken van de Engelse Schrijfster Gwen Bailey. Online zo te bestellen bij www.mediaboekservice.nl .

 

 Dinsdag 5 januari 2016. Wat boffen wij met het mooie weer. De puppies gaan meerdere malen per dag buiten spelen. En zijn zodoende helemaal klaar voor de op handen zijnde puptest op 12 januari a.s. Zij worden steeds ondeugender. Staan met alle 4 pootjes in de waterbak te plensen. En graven is helemaal hun specialiteit. Dolle pret.

 

 Maandag 4 januari 2016. Naar Dierenkliniek den Heuvel (www.dierenkliniekdenheuvel ) in Best. Alle pups hebben hun onderzoekje gehad, zijn gevaccineerd en hebben nu een internationaal paspoort.
Ben super geholpen door DA Davina en assistentes.

Thuis direct de net geplaatste schommel uitgeprobeerd.

 

 Vrijdag 1 januari 2016. Zonder problemen het nieuwe jaar in. Het stretcher zitten wordt al geoefend. De tandjes ook eventjes erin natuurlijk.

 

 Donderdag 31 december 2015. Echt de laatste dag van het jaar. De pups zijn schotvast. Het knalt hier nu voortdurend. Graag zou ik wat mooi vuurwerk willen zien, maar dat is er niet bij. Was wederom een prachtige dag en de pups aten  hun lunch (met dat luide geknal)  al fresco. Alles schoon op.

Thursday 31st of December 2015. Really the last day of this year. Lots of noise and the puppies did not bother about the bangs and because of the good weather had their lunch outdoors. I (almost) do not have to clean the bowls. They eat very well.

 

 Vandaag woensdag 30 december 2015. Op de valreep van het oude jaar zijn de puppies door Dinette gechipt en hun DNA is met een swab afgenomen. Zij hebben geen kik gegeven. Af en toe krabbeltje over de linker schouder. Verder niets aan de hand.

Volgende week maandag 4 januari 2016 worden de pups gevaccineerd en nagekeken door DA Davina (www.dierenkliniekdenheuvel.nl) en voorzien van hun internationale paspoort.
Dat wordt me wat. Hun allereerste autoritje.......

 

 Dinsdag 29 december 2015. Puppie bezoek uit het Oosten van het land. Een heerlijke krentewegge kwam mee. Hartelijk dank daarvoor!. De pups vinden het bezoek helemaal prachtig. En zijn nu compleet uitgeteld. Ook natuurlijk 's-ochtends nog even buiten spelen. Het weer werkt nog steeds mee.
Ook in de middag naar buiten.

Tuesday 29th of December 2015. Visitors from the East of our country. They brought a tasty ginger bread with them. Thanks a lot! The puppies were delighted with all the attention and loved it. Played also outdoors in the morning. and afternoon.

 

 

Pepijn (10 jaar). Prima handling van een van de pups.
 

het puppie restaurant, helemaal individueel geserveerd.


Maandag 28 december 2015. Nu voor de 2e maal naar buiten. Vanochtend was nog wel een beetje koud. Maar tussen de middag de tent en tunnel per direct in gebruik genomen.

 

 Zondag 27 december 2015. Van dit prachtige, droge weer heb ik maar gebruik gemaakt. En voor de 1e maal naar buiten. Eerst natuurlijk wat piep geluiden. Oh je zo spannend. Dan racen en op de bezem en plantenbakken af.

Sunday the 27th of December 2015. I made use of the unusual weather circumstances. And the puppies could go outdoors for the first time.

 

 Zaterdag 26 december 2015. Krijg net bericht van de chipper van de Raad van Beheer. Woensdag 30 december a.s. worden de pups gechipt en hun DNA afgenomen.

 

 Kerstavond 24 december 2015. De kalkoen staat in de oven, dus even tijd voor een update. Gisteren was het bezoek uit Noord-Holland met veel te veel cadeautjes. Wel heel leuk. Dank jullie wel. De pups zijn voor de 2e maal ontwormd en dat is zonder problemen verlopen.  Qua gewicht is nu de 3 kilo bereikt. Heb de grote watertank geintroduceerd en daar dook 't spul direct bovenop. Het is warm voor de tijd van het jaar en dus wat meer dorst. In een mandje liggen wordt door de dames en heren ietsje anders geinterpreteerd. Hoe kunnen wij hier onze tandjes inzetten is hier de slogan. Wordt vervolgd.......

Christmas eve 2015. Time for an update. Yesterday there were visitors from the North of Holland. Again lots of gifts arrived. Thanks a million. De pups were wurmed for the second time and that caused no problems. In general their weight has increased to 3 kilo's average. Introduced the big watertank, they are thirsty. The weather is exceptionally warm for the time of the year.. Their interpretation of sleeping in a basket is somehow different to mine. They sank their teeth into it immediately. To be continued......

 

 Dinsdag 22 december 2015. De Kerststemming begint er echt in te komen. En wat zijn wij vandaag weer verwend met allerlei cadeautjes. De schildpad is in hoor. Hartelijk dank voor de flappen, schildpad en kluifjes voor de "grote" dames.
De pups zijn inderdaad geintegreerd in ons huiselijke leven
 

Tuesday 22nd of December 2015. The pups were spoiled with gifts. Thanks a lot!. The Christmas atmosphere is booming. I got  the nice remark, that the pups are integrated in our houshold. Sounds very, very nice.

 

ruim 4 weken oude pup
 Zondag 20 december 2015. Nu de Kerstdagen komen er aan hoor. Een heuse kerstman maakte zijn entree. Hartelijk dank daarvoor. De pups ontwikkelen zich steeds meer. Zij eten de "Starter" nu geweekt uit de trogjes. Kost iets meer inspanning, maar met de spitse tandjes moet dat geen probleem zijn. Na het bezoek toch wel vemoeid en dus uitrusten.

Sunday 20th of December 2015. Christmas is almost upon us. Thanks a lot for the lovely gift. The puppies are developing every day more and more. Now eating the kibble only soaked. After the visit of puppy buyers they are knock out.

 

 Donderdag 17 december 2015. De pups groeien nu hard. Practisch de hele club is de 2 kilo gepasseerd. En de eerste tandjes breken door.  Er wordt nu ook 4x per dag Royal Canin Maxi Starter gegeten. Wel nog uit de blender. De hoofdjes worden er wat kleverig van. Dan komt gelukkig moeders een poetsbeurtje geven.

Thursday 17th of december 2015. The puppies are growing fast. Almost all of them have passed the 2 kilo's. And they are having their puppy teeth pushing through. The food is Royal Canin Maxi Starter. Still from the blender. But mothers is there to clean them up afterwards.

 

 Maandag 14 december 2015. De pups zijn aan de wandel gegaan. En kunnen met hun neusjes de zachte bal al wegduwen. De gewichten gaan steeds meer omhoog. De 2 kilo is al gepasseerd.

Monday 14th of December 2015. The puppies are moving about ou of the box and have discovered a soft ball. Weight is going upwards. One is allready past the 2 kilo's.

 

 

 Zondag 13 december 2015. Er komt beweging in de tent. Vandaag zijn de dames en heren luidkeels uit de kist gestapt. Tja, zomaar die grote boze wereld in. En het eten van Royal Canin Starter uit de officiele "trog"gaat hen goed af. Zo wordt moeders zo langzamerhand wat ontlast.

Sunday the 13th of December 2015. They got out of the box for the first time. And this went very vocally. They also have started eating Royal Canin Starter. Which went tdown very well.

 

Wild west bij moeders.
 

Eten uit de trog.


Vrijdag 11 december 2015.  Gisteren zijn wij verwend door de vader van het nest. Er arriveerde  een grote doos met veel speelgoed voor de pups. Hartelijk dank daar voor.

Yesterday we were spoiled with a lovely Christmas gift from the father of the puppies. A box full of toys for them to play with..... Thanks a lot!

 

 Woensdag 9 december 2015. De 3e week, waarin de pups elkaars bestaan ontdekken, met de krant zindelijkheid wordt begonnen en wat nieuwe speeltjes worden geintroduceerd. Moeders is van mening, dat ook zij een speeltje mag vasthouden.

Wednesday 9th of december 2015. The third week. De puppies are beginning to recognize each other. Starting housetraining with newspaper and adding some new toys. Mostly to sleep on. Mother also thinks she is entitled to have one of her own.

 

 Maandag 7 december 2015. Na het drukke Sint-Nicolaas weekend weer naar de orde van de dag. Wederom een manicure (de beentjes spartelen nog harder dan de vorige week) en wat pluche beesten zijn geintroduceerd. Heerlijk zacht om het hoofdje ten ruste te leggen.

Monday the 7th of December 2015. After the busy weekend with the festivities of St. Nicolas. Back to the order of the day. Again their nails are clipped en we introduced some soft toys, where they can sleep on.

 

 Vrijdag 4 december 2015. Wij slapen steeds samen. Er gebeurt nog steeds niet zoveel. Drinken en slapen. Dat betekent groeien.

Friday 4th of December 2015. We sleep together. There is not much going on at the moment. Drinking and sleeping. That means growing.

 

 
Donderdag 3 december 2015. Iedere dag het vaste ritueel. Het weeg momentje. Dat is moeilijk op foto vast te leggen, daar de heren en dames over de weegschaal banjeren. Er zijn al 2 pups, die dat 1e kilootje hebben overschreden.

Thursday 3d of december 2015. The same ritual every day. The puppies are put on the scales. Difficult to make a photo, because they wriggle all the time. Two pups are allready showing more than 1 kilo in body weight.

 

 Woensdag 2 december 2015. Er gaan een paar oogjes open ook worden er de eerste zeer wankele stapjes gezet. Als moeders niet snel genoeg in de kist komt gaat een jongeman al bijna over het instap randje hangen. En verder drinken wij onverminderd voort.

 

 Dinsdag 1 december 2015. Zittend de pups te drinken geven kan natuurlijk ook. Is veel luchtiger en niet zo warm.

En na het drinken vallen de pups onmiddelijk in vaste slaap. Het wachten is nu op het moment, dat de oogjes open gaan. Maar flatcoats hebben daar niet zo'n haast mee. Drinken gaat ook prima met de oogjes dicht.
 

 

 Maandag 30 november 2015. De pups waren toe aan hun wekelijke manicure. Dat wil zeggen, het nageltjes knippen was gisteren aan de orde. Is altijd weer een secuur werkje en dat met die trappelende pootjes.

 

Zo gezelli samen een tukje doen.
 Zaterdag 28 november 2015. Er waren al enkelijke verzoeken om op kraam visite te mogen komen. Dat is op dit moment even nog niet aan de orde. De actie bestaat alleen nog uit drinken bij de mama en dan hup samen op elkaar liggen slapen.

 

 Vrijdag 27 november 2015. De officiële stamboom namen van de pups zijn, na een kleine wijziging, goedgekeurd door de Raad v Beheer. Wederom zoals al mijn nesten, zijn het namen uit de Golf sfeer. De 2e reu had ik Gmax Iron willen noemen, maar een afkorting is tegen de reglementen van de R v B. Dus heb ik dat veranderd. En wat een service dat is per direct goedgekeurd. Hartelijk dank Anouk Joosstens.
.

De beide mannen 1e Wagging Tails The New Pro

                             2e Wagging Tails Fairway Stroke

De ladies              3e  Wagging Tails Low Spin

                             4e  Wagging Tails The Fairway Hit

                             5e Wagging Tails The Fairway Wood

                             6e  Wagging Tails Hits The Green

                             7e Wagging Tails Holds The Green

 

 Donderdag 26 november 2015.

Onze Wagging Tails The Perfect Drive met haar kroost, bestaande uit 2 reutjes en 5 teefjes. Nu 6 dagen oud.

 

 De puppies zijn op 20 november 2015 geboren.

Uit de combinatie Int. Ch. Compendio Eyran aka Sako x Wagging Tails The Perfect Drive aka Woozzle.

Het zijn allemaal zwarte pups. Beide ouders voldoen geheel aan de door de Rasvereniging(en) gestelde gezondheidseisen, zoals de HD, PL en ogen.

 

 De  papa voor ons in 2015 geplande nest is een reu, die ik al enige tijd geleden in Luxemburg ontmoette. Een heel open, enthousiaste flatcoat, die er niet alleen mooi uitziet, maar ook wat kan. De eigenaren zijn Monika & Marek en zij wonen in de buurt van Poznan, Polen.

Int. Ch.Compendio Eyran aka Sako (Ch. Black Mica's For Those Who Dare x Compendio Vanta Verona).
Sako is Int. Pools en DuitsVDH kampioen. Qua werk PT1, KPR A 1, KPR B 1 en 1x CACT.

Zie voor alle info zijn website: www.fcr.arville.pl.

 

Compendio Eyran op de Show in Hoisdorf
 De a.s. mammie is onze Wagging Tails The Perfect Drive (Black Amandas I Like Twister x Wagging Tails Magnolia Drive).

Behaalde op verschillende Shows 1 uitmuntend en is ihbv een B-Certificaat en KNJV-C  en B diploma's. Alsmede een Workingtest Certificaat zowel in de C- als in de B1 klasse.
 

 

Wagging Tails The Perfect Drive
  

 Augustus 2014. Wagging Tails The Pitching Wedge.

 

 Agustus 2014. Wagging Tails The Wedge.

 

 Agustus 2014. Wagging Tails The Short Iron.

 

 18 juli 2014. Wagging Tails Bubba Watson in spel met zijn vriendje Dexter. Heel veel dank Astrid voor de enige foto's. Wij wensen jullie allen een heerlijke vakantie toe!

 

 

 18 juli 2014. Wagging Tails The Short Iron aan het strand (Nordsee). Herzlichen Dank Tanja für die Schöne Bilder. Die Jente hat Spass.

 

 

 Juli 2014. Jawel Wagging Tails Sandy Lyle doet 't zo goed, dat hij zowaar mee mag op vakantie. Veel plezier met hem en een hele fijne vakantie toegewenst.

 

 

 Juli 2014. Wagging Tails Sandy Lyle met op de achtegrond zijn vriendin Duka. Doe 't ook super op de puppy training. Dank aan Suus voor de foto's.

 

 Juli 2014. De updates mbt de pups van Almanza Ramazzotti x onze Wagging Tails Foot-joy blijven binnenkomen. Hier wat foto's van Wagging Tails the Pitching Wedge nu 13 weken oud met Rosalie. Hartelijk dank!

 

 

 Juni 2014. Nu da's een bofkont die Wagging Tails The Long Iron. Mag samen met haar vriendin de Goldie girl naar het strand. Thanks a million voor alle foto's!

 

Wagging Tails The Long Iron at your service
 Juni 2014. kreeg onder meer deze leukefoto's van Wagging Tails The Wedge en Emma. Hartelijk dank daarvoor.

 

 

Voor een snoepje doet zij 't wel.
 

Wagging Tails The Wedge.


Juni 2014. Wagging Tails The Short Iron in training.

 

 Juni 2014. Wagging Tals Sam Torrance 10 weken oud.

 

 Juni 2014. Wagging Tails The Chip & Run 10 weken oud.

 

 Juni 2014. Wagging Tails The Short Iron 10 weken oud.

 

 Maandag 9 juni 2014. Kreeg deze leuke foto van Wagging Tails Bubba Watson. Dank, dank Astrid.

 

WT Bubba Watson, bijna 10 weken oud.
 Dinsdag 3 juni 2014. Wagging Tails The Wedge.

 

 Dinsdag 3 juni 2014. Wagging Tails The Long Iron. Kan naar hartelust graven in haar tuin.

 

 Zondag 1 juni 2014. Kreeg deze foto van Wagging Tails Sandy Lyle, die een heerlijk hoofdkussen heeft gevonden in Labrador Duka. Dank Suus voor de foto's.

 

Wagging Tails Sandy lyle met vriendin Duka
 Zaterdag 31 mei 2014. De 1e foto's van Wagging Tails the Short Iron. Deze dame wordt getraind als therapie hond. En jong geleerd is oud gedaan. Viel, viel Erfolg Tanja!

 

Wagging Tails The Short Iron, 8 weken oud.
 Mei 2014. Zoals al gezegd, het gaat uitstekend met de babies van Wagging Tails Foot-Joy, geb 31 maart 2014. Dank, dank voor de leuke foto's!

 

Wagging Tails The Wedge
 

Wagging Tails The Pitching Wedge


Dinsdag 27 mei 2014. Het is nu wel heel rustig in huis. De puppies van onze Wagging Tails Foot-Joy zijn naar hun nieuwe huizen vertrokken. En de eerste goede berichten komen al binnen. Een manneke is zelfs al op privé jachttraining geweest. Tja 't is een groot voordeel wanneer je in Etten leur woonachtig bent.

Langs deze weg wil ik jullie allemaal bedanken voor de prachtige bloemen, cadeaus, en lekkernijen ook voor de "grote"honden, die jullie allemaal voor mij mee hebben genomen. Ook kreeg ik van een van jullie een flatcoat kaart met de volgende tekst; You can't buy loyalty, they say, I bought it though, the other day;You can't buy friendship, tried and true. Well just the same, I bought that too. I made my bid and on the spot, bought love and faith and a whole job lot of happiness, so all in all The purchase price was pretty small. I bought a single trusting heart, that gave devotion from the start.

If you think these things are not for sale, buy a brown-eyed puppy with a waggling tail.

 

 Dinsdag 20 mei 2014. De puptest olv Lenk en Willy van de trainingsschool de Apporteur. Het waren zomerse temperatuurtjes, maar de hondjes hebben hun beste pootje voorgezet. Marijke en leo waren aanwezig om mee te helpen met hand en span diensten. Heel veel dank aan Leo voor de foto's.

 

 Donderdag 15 mei 2014. Gisteren bracht het bezoek weer bloemetjes mee. Dankjewel. Ook de DA verscheen ten tonele en heeft alle pups geent en van een internationaal paspoort voorzien. Het weer wordt gelukkig steeds beter en nu kunnen de pups meer naar buiten. Het netjes uit 1 bakje eten verloopt zonder enig probleem. En zo'n skateboard wordt direct uitgeprobeerd.

De diverse kleedjes heb ik hier en daar neergelegd en op dit moment is een  grijs vetbedje totaal favoriet. Heb natuurlijk per ongeluk ook een fleecje in de was gedaan. Maar hup er weer bij hoor.

 

 

 Het mandje liggen wordt geoefend. Met het bijpassende kleedje.

 

 Weekend 11 mei 2014. Het was moederdag. Toch weer heel leuke kinder visite, met de ouders uiteraard. Hartelijk dank voor alle presentjes. De hondjes en wij ook hebben weer wat te smullen. Aan het einde van de dag werd het hier eindelijk droog en konden de babies nog even naar buiten en rond spetteren. Nu "total loss".

 

 

Flint en zijn mammie
 Vrijdag 9 mei 2014. Het chippen is gisteren prima verlopen. Er is niet 1x gepiept.Vandaag voor het eerst eventjes tussen de buien door naar buiten.

 

 Vandaag 5 mei  kregen de pups bezoek van 2 hele leuke kleine meisjes en de ouders natuurlijk. Dank aan Resi voor de foto's en de cadeaus.

 

Rosalie
 Maandag 5 mei 2014. 't weekend is voorbij en de pups pakken weer hun rust momentje. En leggen het hoofdje ten ruste op de nieuwe kleedjes.

Kreeg weer prachtige cadeaus. En een Kong, die de grote flatcoats ook heel leuk vinden. Hartelijk dank daarvoor.

 

 Zaterdag 3 mei 2014. Gisteren weer cadeautjes gekregen. O.a. leuke Kong voor de puppies. Dankjulliewel!

 

 Vandaag 2 mei 2014. Nu wat informatie over de komende tijd. Op donderdag 8 mei a.s. worden de pups gechipt door de identificeerder van de Raad van Beheer. Op maandag 19 mei komen ervaren flatcoat vriendinnen het uiterlijk kritisch bekijken. En op dindag 20 mei wordt door de retriever trainsters Willy & Lenk ("de apporteur") de puptest afgenomen. Er zal aan ieder pupje een half uur worden besteed. Dus dat wordt dagwerk. Het bezoek bij de DA wordt nog ingepland.

En verder wat huiswerk voor jullie allemaal. Lees 1 van de boekjes van Gwen Bailey. bv. Toepoels puppywijzer. In ieder geval te verkrijgen bij Media boek service on line.

 

 

 Donderdag 1 mei 2014. Loop 1 dagje achter. Werd weer verwend met prachtige bloemen. Hartelijk dank daarvoor.

De pups groeien nu met grote vaart en ook hun wereld wordt steeds groter.

Wel moest ik een vreselijke missive verwerken. De eigenaresse van Almanza Ramazzotti is plots op bijna 40-jarige leeftijd overleden. Condoleance met dit grote verlies aan André. Die mij vertelde de fokkerij voort te gaan zetten. Geheel in de dynamische stijl van Andrea.

 

 Vandaag 28 april 2014 kwam het bezoek uit Fryslan. En wat zijn wij verwend met bloemen, taart, bonbons en de heerlijke mergkoekjes voor de "grote"flatcoats. Dankjewel hoor. Een verwennerij van jewelste.

De pups zien er nog steeds wat kleverig uit. Duiken op de "taart"schalen. Maar het helpt niet echt om hun nette etensmanieren bij te brengen. Maar ik heb nog even tijd nietwaar.

 

Cadeautjes uit Fryslan.
 Zondag 27 april 2014. Hilde krijgt weer wat meer tijd voor zichzelf en gaat 1x per dag mee naar de Vughtse heide. De kleintjes worden steeds zelfstandiger en eten nu de Starter geweekt. Kost nog wat moeite, maar het gaat steeds beter. Ook samen spelen begint nu heel leuk te worden. Ook een ontworming stond vandaag op het programma. Daar ontkomen wij niet aan.

 

 Koningsdag 26 april 2014. Er is weer een grote vooruitgang geboekt met de dames en heren. Zij zijn zowaar uit de kist gestapt en gaan het leven daarbuiten verkennen. Werd eerst de Starter in de kist uitgeserveerd, nu worden de handdoekjes uitgespreid en wordt er geroepen (ook met fluittoon) dat zij zelfstandig moeten komen. Vervolgens is het nog steeds enigszins een slagveld in de pannetjes. Maar alles schoon op. Ook zijn de tandjes aan het doorbreken. En er zijn zelfs al kleine spel momentjes. Wordt wederom vervolgd............................

 

 Dinsdag 22 april 2014. De 2e maaltijd Starter is geintroduceerd en het eten gaat al wat netter. Hoewel soms nog languit. Ook wat nieuwe knufjes worden uit geprobeerd.

 

 Paasmaandag 21 april 2014. En jawel ook wij zijn aan onze Paasbrunch begonnen.

 

 Zaterdag 19 april 2014. Er was heel gezellig bezoek met pioen tulpen. Dankjewel.

De pups drinken en slapen en groeien.
's-middags eten zij nu hun Starter, weliswaar nog uit de blender. Daarna wordt de hulp van moeders ingeroepen om alles mooi schoon te poetsen.

 

 Donderdag 17 april 2014. Deze week zijn de pupjes ontwormd en heb ik wederom tig aantal nageltjes geknipt. Mammie Hilde heeft op haar beurt "Stronghold" gekregen. Zij liggen graag hoog met het hoofdje, dus introductie van de "furbys". Zijn per direct in gebruik genomen. De routine zit er nu in. Een grote slok bij mammie en dan weer slapen. En dat in een 24/7 service voor alle babies. Petje af voor onze Hilde. A.s. weekend komt het 1e bezoek en gaan wij proberen of er van een schotel gegeten gaat worden....................
Oei, dat wordt natuurlijk weer een heerlijk kliederen.

 

 

roze zoekt roze
 Zondag 13 april 2014. Het 10-tal in actie. De oogjes gaan nu open.

 

 Vrijdag 11 april 2014. Het is heel rustig in de werpkist. De babies drinken en moeder zit er nu ook wel eens bij. De nageltjes zijn nu 1x geknipt. De oogjes zijn nog gesloten. Maar eerdaags zullen deze opengaan.

 

 Maandagochtend 7 april 2014. De 1e week is voorbij en na het weekend is onze Hilde aan het uitrusten en de babies ook. Het is een vermoeiende klus 10 stuks tegelijk voeden en verzorgen.

 

 

 

maandagmiddag, het is theetijd.


Vrijdag 4 april 2014. Het nest bijna netjes op een rijtje. De mammie is even een blokje om.

 

 De pups zijn op maandag 31 maart 2014 gearriveerd. Hier de 1e foto's van de trotse mammie.

Het zijn er 10, 4 reutjes en 6 teefjes. De bevalling is in een sneltrein vaart verlopen, in nog geen 3 uur waren alle puppen op maandagochtend geboren. Nu is de drukke tijd voor ons aangebroken. Wordt vervolgd..................................

 

Wagging Tails Foot-Joy.
 22 maart 2014. Om de wachtenden toch eventjes weer wat nieuws te brengen. Was gisteren even in de dierenkliniek in Best om wat ontwormings middelen te halen. Alle dames gaan aan de "Panacur" en Hilde (=Wagging Tails Foot-Joy) heeft haar "Stronghold" pipet in de hals aangebracht gekregen. Hilde aldaar op de weegschaal gezet. Zij is 7 en een halve kilo aangekomen. Maar buiten nog steeds zeer actief, binnen lijkt zij iets meer uit te rusten. Allemaal weer geduld oefenen.........................

 

 

 16 maart 2013. Even een update over de a.s. mama Wagging Tails Foot-Joy aka Hilde. Het gaat prima met haar. Wandelt nog steeds mee met de club, maar haar omvang is nu ietwat aan het toenemen. Wordt vervolgd.................

Omstreeks 3 april 2014 worden de puppen verwacht.

 

 

 

Wagging Tails Foot-Joy


22 februari 2014. Weer een leuk bericht uit Duitsland. Andrea, de eigenaresse van Almanza Ramazzotti, was met hem op de Flanders Expo te Gent en daar werd hij 1 excellent in de Champ klasse en won het CAC/CACIB/BOB en werd daarmee definitief Belgisch kampioen.

Wieder 1x Gratulationen an Andrea un natürlich Lakritz!

 

Almanza Ramazzotti
 21 februari 2014.

De werpkist is gearriveerd. Koos Loonstra uit Friesland is een kei in houtbewerking en maakte voor mij in de gewenste maten een nieuwe werpkist. WT Tee Off Time wipte er direct in, maar de a.s. mammie wil zo als dat gewoonlijk is nog niets van weten. Maar dat gaat helemaal goed komen. A propos, voor de zekerheid is er vanochtend nog een echootje gemaakt en jawel onze WT Foot-Joy is drachtig. Nu wederom afwachten en geduld oefenen.

 

 Februari 2014.

Onze Wagging Tails Foot-Joy is na een lange reis, aan de Ostsee in Duitsland,  in het huwelijk getreden met Almanza Ramazzotti. Een geheel ander klimaat dan het onze. Temperaturen ver onder nul en veel sneeuw. Werkelijk een prachtige omgeving.

 

 

 De PUPPIES worden omstreeks 3 april 2014 verwacht.

De a.s. pappa van het nest met Ch. Wagging Tails Foot-Joy geb. 25 mei 2009 (Ch. Millerheights Cassio x Wagging Tails Magnolia Drive). is  Ch. Almanza Ramazzotti geb. 23 mei 2009 (Almanza Quite the Thing x Almanza Jigsaw Puzzle).

Kijkje op de website van Almanza Ramazzotti. Roep maar Lakritz!

Beide ouderdieren zijn op HD (=heupen), Ogen en PL(=kniëen) onderzocht.

Almanza Ramazzotti is  Ch. Int. de Beauté/d'Expo, Duits(VDH) kampioen, Europasieger, Belgian Winner, Belgisch Kampioen en heeft een BHP(=Begleithundeprufung) en JP/R (=Jugendprufung) alsmede de ADP geabsolveerd.

Wagging Tails Foot-Joy is Ch. Int. d'Éxpo,  NJK'10, Ned.Kampioen, Belgian Winster en heeft de Retrievertest gedaan.

Beide ouders zijn CRUFTS gekwalificeerd.

Er zullen uitsluitend zwarte puppies geboren worden.

 

 

 

 

Ch. Almanza Ramazzotti (aka Lakritz)
 

Ch.Wagging Tails FootJoy (aka Hilde)


December 2013. Op de valreep aan het einde van 2013 kreeg Ch. Almanza Ramazzotti de beide internationale titels "Champion International d'exposition" en "Champion International de beauté".

Herzlichen Glueckwünsch an Andrea.

 

  

  

 HET VOORJAARSNEST werd geboren op 5 mei 2013.

De Pappa:  Brightmoor Badgerback ( Boltitorps Reason to believe x Ch. Brightmoor Irish Mist).  De Mammie:  Wagging Tails The Black Pearl (Int.Sh.Ch Explojer of the Black Nature x Kamp. Wagging Tails Tee Off Time).

 

Voor wat betreft de gezondheidsonderzoeken: beide ouders:  HD-A, PL-vrij, Ogen voorl. vrij.

 

 

 

 

Brightmoor Badgerback aka Morris
 

Wagging Tails The Black Pearl. Foto gemaakt door Foto Studio Annemiek.


Zaterdag 6 juli 2013.

Nu eind goed al goed. Ook de laatste pup is naar zijn nieuwe huis vertrokken. Wagging Tails The Great Shark heeft  "over de grens" het liefdevolle thuis gevonden, waar hij in een omgeving met verschillende dieren zoals een Jack Russel Terrier, eenden, ezels en zelfs een grijze roodstaart papegaai vrienden gaat worden. En natuurlijk niet te vergeten ook een héél leuk gezin met kinderen.

 

 

 Zaterdag 29 juni 2013.

Het is altijd moeilijk om afscheid te nemen na 8 drukke en mooie weken met de puppies. Maar zoals Paddy Petch in haar boek "The Flatcoated Retriever" schrijft:  " I do dislike parting with them when they are 8 weeks old, but this is only one aspect of breeding and one looks forward to the next litter, when the cycle will start again".

 

 

 

 

 

 

 

Wagging Tails The Great Shark & Wagging Tails Wildcard
 

Eventjes op onderzoek uit in de tuin.


Vrijdag 28 juni 2013. Vandaag was het echt slecht weer, koud en regen. Maar de pups, die nog niet zijn afgehaald hebben daar helemaal geen last van. Wij gaan lekker keten en slopen. En vermaken zich buiten in afwachting van..................

Morgen ga ik het dagboek sluiten, daar de pups dit weekeinde de leeftijd van 8 weken hebben bereikt en nu toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Ik krijg heel goede berichten van de pups, die al in hun nieuwe huizen zijn en wens jullie allemaal net zoveel plezier als ik heb gehad van dit toch byzondere nest. De 8 weken zijn omgevlogen. En natuurlijk hoop ik voor de laatste pup Wagging Tails The Great Shark (aka Dokus) een passend huis te vinden. Maar zeg 't voort zou ik zeggen......................

Wagging Tails Up-and-Away vertrok vandaag per vliegtuig naar Oostenrijk. Ook haar wensen wij een goede reis en veel succes in de toekomst! En heel veel dank voor de prachtige bloemen.

Wir hoffen, dass die kleine Nami Ihre Reise nach Österreich gut überstanden hat und wünschen Ihr viel Spass und Erfolg in die Zukunft. Vielen, vielen Dank für den schöne Blumenstrauss.

 

Tja, tuinieren daar houden wij van.
 Donderdag 27 juni 2013.

Had ik het over speelgoed. Nu de bezem vinden dames en heren veeeel leuker.

Maar ja zij zitten nu ook zo'n beetje in de bezemwagen...............................

 

 

leuk die bezem


Woensdag 26 juni 2013.

De pups spelen nog steeds met veel verve. Happen in elkaars neuzen en spelen in de tunnel.

TIP vwb speelgoed: Kong Wubba snugga. Vinden zij geweldig en is veilig.

 

 

De Kong Wubba Snugga


Dinsdag 25 juni 2013. Wij ravotten en spelen buiten. En zijn in afwachting van onze nieuwe baasjes. 

Velen van jullie vroegen mij naar de parasieten bestrijding. Dus wat te doen tegen de vlo, teek etc..

DE TIP: voorlopig tot de leeftijd van ongeveer 4 maanden geen pipetten, tabletten, vlooienbandjes ed gebruiken. Alléén een vlooienkam.  Daarna even overleggen met de DA.

 

 Maandag 24 juni 2013. De pups gaan zo langzamerhand richting vertrek. Hun koffertjes staan in gereedheid.  Dus lieve mensen creëer een tochtvrije, rustige plek in huis waar de pup ongestoord zijn vermoeide hoofdje ten ruste kan leggen. Dit is zijn mandje, rennetje, strecher of  (grote) bench.

Schaf speelgoed aan, dat tegen zijn scherpe hondentandjes is bestand. Een mergpijp op zijn tijd vinden zij heerlijk.

Beloon hem of haar indien zij iets in de mond nemen en willen dragen. Ook al zijn het de mooie spullen (opbergen!!) of zelfs een kluit aarde of een blaadje....................

Verder zijn de 3 RRR'en nog altijd actueel: rust, reinheid en regelmaat.

 

 

Emile met een van onze beauties (fotostudio Marjet)
 Zondag 23 juni 2013. Ontbijt in de buitenlucht. Tussen de buien door eten de pups even een hapje.

 

 Zaterdag 22 juni 2013. Nu zij hebben wat afgerend.

 

 De puppietest op vrijdag 21 juni 2013.

 

 Vrijdag 21 juni 2013. D-day. De dag van de puppietest. Op een geweldige wijze gedaan door Willy Walbeek en Lenk Krispijn van de hondenschool "De Apporteur".

Het weer was prima. En de hondjes hebben genoten. De verschillende karaktertjes kwamen duidelijk in beeld. En hoe anders is een pup in de roedel en dan plots alleen.

 

Lenk
 

Willy


Donderdag 20 juni 2013.

Twee onderwerpen, die belangrijk zijn bij de start met de pup:

1e het zindelijk maken. Heel eenvoudig, altijd buiten zetten na het eten, na het spelen en direct na het slapen. Dan is er altijd succes. En prijs de pup met hoge stem de hemel in. Nooit boos worden om dat ongelukje binnen...................................

2e. Zeker ivm deze warme periode, er moet ALTIJD water beschikbaar zijn. Denk daar aan. Dus een goede waterbak (altijd van steen of staal géén plastic) klaar hebben. En zeker wanneer hij of zij in de bench moet verblijven, denk aan een goede waterbak.

 

wij worden steeds stouter
 

keurig 't bolletje buiten


Woensdag 19 juni 2013. Onweer en tropische hitte is voorspeld. Nu vanmorgen gewoon naar buiten en halverwege de ochtend vanwege de regen eventjes naar binnen. Nu vanmiddag vanwege de warmte toch maar binnen met de deur gesloten. Wat een extreme situtatie weer. Toen de pups ongeveer 3 weken oud waren, kwam het bezoek nog met de winterjas aanstappen. Is gewoon niet meer voor te stellen.

Gegeten wordt er ondanks de zon en warmte. Krijgen nu nog Royal Canin Maxi  Starter, maar ga hen zsm op Royal Canin Maxi Junior overzetten.

En de grote dag is vrijdag 21 juni. Dan komen Willy en Lenk van de hondenschool "De Apporteur " de pup test afnemen. Spannend...................

 

 

 

ff uitrusten
 

wij dragen graag onze speeltjes


18 juni 2013.

En dit op goed Brabants gezegd: "Ons moeder". Wat heeft zij het goed gedaan. Onze Wagging Tails The Black Pearl.

 

 

 

Wagging Tails The Black Pearl


Dinsdag 18 juni 2013.

De DA (=Els) was hier en alle pups zijn veterinair gecheckt, ingeënt en in prima gezondheid bevonden.

Moeten de gehele middag binnenblijven vanwege de hitte.

 

oogjes worden bekeken
 

hartje wordt afgeluisterd


Maandag 17 juni 2013. De introductie van de ballenbak.

 

d'r in
 

hebbes


Nogmaals zondag 16 juni 2013. Danielle was hier met Ruud en de meisjes. De pups vonden het weer helemaal top.

Hartelijk dank voor de Belgische lekkernijen!

 

Jisse.
 

Danielle wordt bestormd. Tja, dat heb je met open sandaaltjes.


Zondag 16 juni 2013. Nu 6 weken.

 

 

Wij gaan het hogerop zoeken.
 

Wij zitten er klaar voor.


 

Het puppie restaurant.
 Zaterdag 15 juni 2013. Nel was hier. En dat heeft zij geweten hoor. Wat een heerlijke jurk om in te happen. Was heel gezelli. En wat een mooi cadeau voor de puppies. Thanks a million Nel.

Foto's natuurlijk van fotostudio Marjet. Super!

 

 Vrijdag 14 juni 2013. Wij gaan graag op onderzoek uit.

Dank aan Connie voor het geruite strechertje.

 

 Donderdag 13 juni 2013. Wij zijn een klein beetje stout.

 

 

It sits and thinks.............


Woensdag 12 juni 2013. En sinds gisteren gaan wij naar buiten.

Foto's Marjet.

 

oortjes vliegen in 't rond
 

Van al dat rennen krijg je dorst.


Dinsdag 11 juni 2013. Wij spelen samen en eten samen.

Foto's van leo & leontien. Hartelijk dank.

 

 Maandag 10 juni 2013. De chipper oftwel Ciska Lentjes was hier. Op 1 heel mini piepje na hebben alle pups het chippen voorbeeldig doorstaan. Allen zijn ook via de perfecte online service van de Raad van Beheer in de Databank Honden per direct geregistreerd.

En even voor de goede orde Ciska wilde persé niet op de foto. Dus daar houden wij ons aan. Maar dat het vakkundig en met grote ervaring is gedaan kan ik jullie verzekeren.

 

Ook het eten uit de Weenafeda bakken is geintroduceerd. Dus voortaan eet ieder pupje uit zijn eigen bakje.

Leo & leontien waren erbij. Hartelijk dank voor de kersenvlaai. Heerlijk. Wederom verwennerij.

 

 Zondag 9 juni 2013. Morgen wordt een spannende dag. Jawel de chip zal worden geplaatst en dat betekent, dat de pups ook worden geregistreerd.

En waren wij gisteren wederom verwend met bloemen. Dankjewel Charlotte & Alexandra. En die leuke speeltjes. De zebra is in hoor!

 

 Zaterdag 8 juni 2013. Wij marcheren steeds beter. En ook het eten uit de bakken gaat ordelijker. De momenten, dat er gespeeld wordt worden ook wat langer. De energie neemt toe. ha, ha....

Foto studio Gerdi maakte de foto's, samen met Jos. Hartelijk dank daarvoor en natuurlijk voor de heerlijke vlaai!

 

 Vrijdag 7 juni 2013. Gewoon en simpel, de introductie van de kartonnen doos.

 

 Donderdag 6 juni 2013. Wij gaan spelen.

 

 Woensdag 5 juni 2013. Het ligt na te denken. It lies down & thinks.

 

 Dinsdag 4 juni 2013. Nu de kist kunnen wij nu vlot uitstappen. En wij willen graag iets meenemen. En die eend is toch zo leuk.

 

 

 Donderdag 30 mei 2013.

Wij zijn aan de wandel. De achterhandjes werken niet altijd even goed mee, maar 't gaat steeds beter.

 

 Woensdag 29 mei 2013. Weer een grote dag voor de club. De wereld gaat zich uitbreiden. Zij zijn uit de kist gestapt en hebben zelfs al de waterbakjes gevonden.

Voor het eerst de brokjes alleen geweekt aangeboden. Ging als een trein. Lekker dat Royal Canin Maxi Starter.

 

 

Nee, niet netjes eten, Erin liggen gaat veel beter.


Maandag 27 mei 2013. Gossie wat zijn wij moe na dit drukke weekend met bezoekers. Moet eventjes uitslapen op Ijsco de Ijsbeer.

Met dank voor de mooie foto's van Gerdi Fotografie!

 

 Zondag 26 mei 2013. Weer zijn wij verwend met prachtige knuffels. En dat moet worden uitgeprobeerd. En lekker erop slapen kan ook.

Hartelijk dank aan Hannah voor het mooie cadeau en Marjet voor de foto's!

 

 Vrijdag 24 mei 2013. Er is nu een 2e bordje bijgevoegd. En hoewel het nog een slagveld is wordt het eten nu steeds beter begrepen. En natuurlijk heeft er eentje natuurlijk niet genoeg..............

 

 Donderdag 23 mei 2013. Nadat gisteren al de eerste poging was ondernomen, is het hen nu duidelijk geworden. Wij kunnen eten uit een bordje. Nog wel slordig, maar het begin is er.

En aan de voorste rand van de kist wordt een strookje krant gelegd voor de sanitaire stops. En dat wordt direct gesnapt.

 

 

 Woensdag 22 mei 2013. Vandaag de introductie van een paar speeltjes, die wij cadeau kregen. Dank jullie wel!

Er wordt al woest aan gesnuft. En dan weer het moeie hoofdje erop.

 

 Dinsdag 21 mei 2013. Mammie heeft het er nog steeds heel druk mee.

En de pups liggen nog steeds schots en scheef over mekaar heen. Heel gezelli. Meerdere heren zijn nu het kilo al gepasseerd en de oogjes zijn open.

 

 Zondag 19 mei 2013. Wij doen nog niets, alleen maar slapen.........

Twee heren zijn al over het 1 kilo lichaamsgewicht heen.

 

 Vrijdag 17 mei 2013. De laatste wormkuur. En kijk dan maar eens vlot aan de wandel.

Prachtige foto's Marjet!

 

 Donderdag 16 mei 2013. Dag 11. Wederom aan de wormkuur. Het schijnt een vies goedje te zijn. Maar het wordt weggesmakt.

Verder wordt er geslapen en wel in diverse posities en dwars over elkaar heen. Netjes op een rijtje is er bij dit nest niet bij. Wordt vervolgd...................

 

 Dinsdag 14 mei 2013. Het dozijn in actie. Wij groeien en bloeien.

Was ik nog vergeten te melden. Hun eerste manicure is ook achter de rug.

 

 Maandag 13 mei 2013. Het dagelijkse ritueel. Op de weegschaal. Verder wordt er gedronken bij  Mammie The Black Pearl en dan weer direct onder de wol. Echte babies nog.

 

 

bandje rood aka de kleine Morris


Mammie Wagging Tails The Black Pearl is toch een beetje moe. Ook de babies rusten uit.

 

 Donderdag 9 mei 2013. Onze Wagging Tails The Black Pearl aka Fine heeft het druk. Wij ook!

 

 De Club. Hier 2 dagen oud.

Foto's gemaakt door Marjet. Dankjewel!

 

 Dinsdag 7 mei 2013. Moeders heeft haar draai gevonden en verzorgt en poetst de schare.
Allen zijn al wat aan gewicht toegenomen. Slapen en drinken. Echte babies nog.                                                                                

 

 Bevrijdingsdag 5 mei 2013, D-Day voor onze Wagging Tails
The Black Pearl.
En natuurlijk ook voor Pappie Morris aka Brightmoor Badgerback.
Een groot nest en allemaal zwart. De geboorte is uitstekend verlopen
en alles werkte mee. Mijn oudste zoon Emile wordt al een echte
"profi". En heeft fantastisch meegeholpen. Thanks  a million.
En nu op naar een prachtige en drukke tijd met de babies.

En zoals ik altijd zeg: "wordt vervolgd" ...............................                                                                          

 

  

 NEST 2011.

Het nest puppies van Black Amandas I Like Twister x Wagging Tails Magnolia Drive geb. op 13 oktober 2011.

 De ouderdieren hebben beiden alle gezondheidsonderzoeken ondergaan. Twister is een import uit Denemarken en is een zoon van  Black Amandas Fear Factor x Flatgardens Eloise XII. De Magnolia stamt af van Ch. Almanza Chocolate Starcraft x Multi. Ch.Wagging Tails Valderama.

Beide ouders hebben verschillende malen de kwalificatie uitmuntend gekregen. En De Magnolia heeft een C-diploma behaald bij de G.R.C.N.

 

 

Black Amandas I Like Twister
 

Wagging Tails Magnolia Drive


Ook het in stand zetten is geoefend. Dus geen "vrijworstel" problemen, straks bij de dierenarts op tafel. En wat waren wij zuinig met de danoontjes. Leo was hier de initiator.

 

Wagging Tails The Neary, op de leeftijd van 7 weken
 

Wagging Tails Homechip


Nogmaals woensdag 30 november. Het serieuze schrijfwerk werd gedaan door lenk. Clara draagt zorgzaam een pup.

 

Lenk Crispijn
 

Clara


Woensdag 30 november 2011. De dag van de puptest, die werd afgenomen door het zeer deskundige team bestaande uit Willy Walbeek en lenk Crispijn. Jachthondenschool "De Apporteur".

Het was voor eind november prachtig, droog weer en de dames en puppies hebben genoten. Allen super kwispelaars en met talent. Het is nu aan de toekomstige eigenaren om deze aanleg verder uit te bouwen.

De foto's zijn gemaakt door Marijke, waarvoor mijn hartelijke dank. Well done! En natuurlijk ook aan mijn lieve vriendinnen, die de hulp bij het transport naar de tuin van de buren hebben verzorgd, alsmede allerlei hand- en spandiensten.

 

 

Willy Walbeek in actie.
 Vanochtend maandag 28 november 2011 kwam de dierenarts langs en heeft alle pups gecontroleerd, hartjes afgeluisterd en de 1e vaccinatie gegeven. De reutjes zijn allen "compleet" en het stel is kerngezond bevonden. Nu op naar de puppietest op woensdag 30 november. Altijd weer de top dag van een nest.Wij verheugen ons er enorm op. En ik krijg goede hulp van een aantal lieve vriendinnen.

 

 Vrijdag 25 november 2011. Nu het weer het toelaat, buiten spelen.

 

 Donderdag 24 november 2011. Ha, Ciska (=de chipping lady) was hier. En de pups hebben op 1 na niet gepiept. De chip is geplaatst.

Ook zijn wij weer bezig met de 3-daagse ontworm kuur van Panacur. Nu in tablet vorm. TIP: doe het pilletje in wat honing en hup achter in het keeltje. Is zo weg en nog lekker ook.

Wij hebben de dames en heren weer eens gewogen. Nu de gewichten varieren van 3 en een half tot 5 en een half kilo.

 

De tunnel is geintroduceerd.
 

En het skateboard.


Woensdag 23 november 2011. Mammie draagt het speelgoed mee naar buiten. En geeft en passant nog een slokje.

 

Wagging Tails Magnolia Drive & babies
 

De schotvastheid wordt geoefend.


Dinsdag 22 november 2011. De pups gingen vanmiddag voor het eerst naar buiten. Er was een lieve vriendin om mij de helpende hand te bieden. Nu de club stortte zich op ieder boompje en blaadje. Een slopersgilde.

Hartelijk dank voor de bos bloemen en de bonbons. Weer worden wij verwend..

 

 

Zullen een grote hulp zijn bij het optuigen van de boom.


Maandag 21 november 2011. Een aanbieding van de Boerenbond. Ik kon het niet weerstaan. En zo'n touwspeeltje, een groot succes. Maar ook uit Maastricht kwamen knuffels, die zeer in trek zijn..En wederom heerlijk krentenbrood. Dit is echt het nest van de "krentemikken".

De pups zijn ontsnapt uit hun ren en zijn de woonkamer aan het verkennen. Zij vinden het geweldig. Ook de stofzuiger is in full swing. No problem. Allemaal leuk. Wat een heerlijke babies. Hoe bereid ik hen nu voor op de chipper. Maar dat heet tegenwoordig identificeerder!

 

 Vrijdag 18 november 2011. Kreeg vandaag het bericht binnen van de chipper van de Raad van beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, dat de puppies op donderdag 24 november gechipt gaan worden.

 

 Donderdag 17 november 2011. De ruimte om te spelen is uitgebreid. Maar slapen met de knuffels is nog steeds "in".

 

 Woensdag 16 november 2011. Foto's gemaakt door Hans & Betty. Bedankt!

 

Teckel Wanda houdt de boel in de gaten.
 

Bijna 5 weken oud.


Dinsdag 15 november 2011. Gewoon een kartonnen doosje. En wat een plezier hebben de dames en heren. (En dan doen zij direct wat kennis van een wijntje op).

Hartelijk dank voor de voederkrans. Er is al nachtvorst en de diverse vogels in mijn tuin genieten van zo'n extraatje.

 

 Maandag 14 november 2011. De dag van de NIMROD. Geen mist maar een zonnige dag rond de velden van het prachtige kasteel Maurick. Er kwam natuurlijk wat bezoek na afloop. Helaas had flatcoat Joery vandaag niet helemaal zijn dag. Toch een grote eer om mee te mogen doen.

De pups groeien en eten nu ook Starter Mousse. Weer een innovatie van Royal Canin. Nu, daarna "stoned als garnalen".Zooo lekker.

Hartelijk dank voor de mooie bloemen, Amaryllis! Wat wordt je toch verwend met zo'n nest.

 

 

vier en een halve week oud


Vrijdag de 11e van de 11e. En dat wil hier in Brabant heel wat zeggen. Zet de feestneus maar vast op. Nu dat dachten de hondjes ook en onder aanvoering van Oma Ollie is het restant krentenmik verdwenen. Lag te gemakkelijk voor het grijpen op het aanrecht. Wel een betrapping op heterdaad, maar te laat.........

Vandaag weer bezoek met leuke recepten voor zelf te maken honden koekjes, die ik jullie niet wil onthouden. Wat mij de lekkerste lijkt: Hondenkoekjes met zalm en rijst.

250 gram (diepvries, zelf vangen mag ook)zalm, 4 eieren, grote scheut olie, 2 eetlepels gedroogde kruiden, oa. peterselie, brandnetel, paardebloem etc...., 1 teentje knoflook, rijstebloem, (zoveel tot het deeg een stevige brijmassa heeft). Doe de eieren, olie en zalm in stukjes in de blender. Teentje knoflook en de kruiden erbij. Overgieten in een bak en de rijstebloem erdoor mengen tot er een brij ontstaat. Oven voorverwarmen op 150 graden. De brij uitstorten op bakpapier en een half uurtje laten bakken. 5 Minuten laten afkoelen en in kleine stukjes snijden. Uitspreiden op keukenpapier en laten drogen. Morgen even omscheppen en verder laten drogen. Overmorgen zijn de koekjes klaar voor consumptie.

Hartelijk dank Hannah!

PS: de pups veranderen met de dag. Het spel wordt wilder. En eten de Starter brokjes nu geweekt. No problem. Moet haast wel met die scherpe tandjes. En moeders gaat weer mee wandelen op de hei. Heerlijk een frisse neus halen.

 

 Donderdag 10 november 2011. De pups zijn nu bijna 4 weken oud. Er is veel gebeurd. Het bezoek is gestart. De puppies zijn sedert afgelopen zondag soepeltjes uit de kist gestapt. En eten nu buiten de kist 4x per dag hun Starter. Hebben de waterbakjes ook vlot gevonden. En hun 2e wormkuur (Panacur) wordt met wat morren weggekauwd. Niet lekker dus.

Wij hebben een enorme Staphorster krentenmik cadeau gekregen. Gewoon een joekel. Hartelijk dank daarvoor!

En de datum van de puppietest is bekend. Dat wordt woensdag 30 november. Een zeer professioneel team gaat zich over de karakters en hun vaardigheden buigen. Ik ben benieuwd.

 

 

Het nette eten is nog niet helemaal hun ding. Maar oefening baart kunst nietwaar. En de rest van de club eet aan het 2e trogje. Kon niet op de foto.


Zondag 6 november 2011. En dit is Pappa Twister, die in Valthe woont en in de tuin aan het genieten is van deze uitzonderlijke herfst.

 

Black Amandas I Like Twister
 Zaterdag 5 november 2011. De pups zijn nu ruim 3 weken oud. Eten al 2x per dag hun "Starter". Bij voorkeur in liggende positie. In gewicht zijn zij allemaal flink toegenomen. En 2 hebben de 2 kilo al bijna gehaald. De 1e pogingen om te spelen zijn koddig om te zien. Zij hebben elkaar ontdekt. En duwen dan de neusjes tegen elkaar aan. Ook wordt er in staartjes gehapt of een oortje. En de tandjes zijn doorgebroken.

 

 

 Woensdag 2 november 2011. Hapje eten, hapje eten, hapje eten. Dat is het thema dezer dagen. En dan op een van de speelgoed beesten het vermoeide hoofdje te ruste leggen.

 

De olifant is "in".
 

Het bordje moet helemaal leeg.


Zondag 30 oktober 2011. De pups hebben hun 1e maaltijd "Starter" gehad. Daarna compleet knock out.

Ook is aan de voorste rand van de kist een strookje krant gelegd. En prompt wordt begrepen wat zij daar mee aan moeten. Het 1e stapje naar de zindelijkheid is gezet.

 

 Vandaag  woensdag 26 oktober zijn wij begonnen aan hun 1e ontwormingskuur, die 3 dagen achtereenvolgens wordt gegeven.

Nu niet direct het grootste genoegen, maar het is noodzakelijk. Zij krijgen Panacur puppy en dat wordt zeer goed verdragen.

 

 Dinsdag 25 oktober.

De pups zijn inmiddels ingeschreven in het Nederlands Hondenstamboek en hebben zoals gebruikelijk weer interessante namen uit de Golfwereld gekregen.

Hun ontwikkeling vordert nu ook. De oogjes zijn open gegaan. Nog wel kleine spleetjes, maar toch. Verder is het vaste ritueel nog steeds drinken en dan slapen. En dat betekent groei. Nu er zijn al drie die al meer dan 1 kilo wegen. Wat gaat dat worden? Wordt vervolgd.

 

 

 Zaterdag 22 oktober. Wij hebben het er druk mee. Drinken en Mammie maar poetsen. En dan weer slapen.

 

 Vandaag  vrijdag 21 oktober zijn de pups 1 week oud. Tijd voor de manicure. En natuurlijk het dagelijks ritueel op de weegschaal. En dat is niet eenvoudig met steeds weer bewegende puppies.

 

 Nu op maandag 17 oktober zijn de puppies 3 dagen oud en de sfeer is relaxed. Zij kunnen inmiddels ordentelijk op 1 rijtje bij mammie Gamer "tanken". Behalve de "big" liver boy. Hij lag natuurlijk al vooraan.

 

 

 

pups van Black Amandas I Like Twister en WT Magnolia Drive 3 dagen oud.


Neen, vol verwachting is niet meer.

Gisteravond 13 oktober 2011 was het zover. Nadat er in de tuin onder de cotoneaster 2 ruime kuilen waren gegraven (Gamers visie van een werpkist) en wij 1 slapeloze nacht er inmiddels op hadden zitten werd plots het startsein gegeven.  In 1 uur kwamen er 5 pups uit rollen. De rest volgde in een wat kalmer tempo. Zoals beloofd zijn beide kleurtjes vertegenwoordigd.

Hier de eerste kiekjes vlak na de geboorte. In de meest vreemde kronkels wordt er gedronken en zelfs de zogeheten "Yuri van Gelder" wordt door een enkeling al beheerst.

De gewichten liggen enigszins uiteen. De kleintjes 300 gram en dan oplopend naar de dikkerds van 500 gram. En zoals ik altijd zeg er gebeurt nog niet zoveel. Drinken en slapen. Nog geen actie in de tent. Maar dat komt snel genoeg. Wordt vervolgd...................

 

 Vandaag, zaterdag 8 oktober 2011, even een fotootje van de a.s. mama. Dank aan Marijke. Nog steeds met een flink zwiepend staartje.

 

 

 

Wagging Tails Magnolia Drive: de laatste loodjes


 

Nieuws van Wagging Tails


 
Wagging Tails Magnolia Drive op de leeftijd van 8 weken met zusje


* De Pups worden in huis geboren, verzorgd en gesocialiseerd

*Op de leeftijd van 7 weken ondergaan de pups een "puppietest", die naast mijn eigen observatie een leidraad is voor een juiste plaatsing van de pup

*De veterinaire begeleiding is in handen van de Dierenkliniek "De Heuvel" te Best en/of Els van Pinxten te St. Michielsgestel

*De pups worden gefokt volgens de gezondheidsregels van de Rasverenigingen

*Mijn "kennel" is goedgekeurd door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland


 


Alvorens er aan een pup wordt begonnen beveel ik  aan om zich weer of voor het eerst in te lezen.

BOEKENTIPS: Neem een van de boeken, die Gwen Bailey over dit onderwerp heeft geschreven. Alle boeken zijn in het Nederlands vertaald hoor. Of lees snel het boekje van Tineke Antonisse "De vroege opvoeding van Retriever pup". Een bestseller.

MEDIABOEK SERVICE Daar zijn de boeken zeker online te bestellen.


 


Jong geleerd is oud gedaan.

Dus wordt er met het aanleren van goede tafel manieren zo vroeg mogelijk begonnen.

Maar ook het wennen aan vreemde geluiden, het komen op het commando "hier", het "krant" zindelijk maken en veel contact met mensen, kinderen, de andere honden etc...........................


pupje op de leeftijd van 3 weken
 
en dan op de leeftijd van bijna 6 weken


 

Marinus Web&Design, Schijndel